Kenapa aku jarang tulis blog skang?

Apa beza perasaan dan fikiran? Apa beza antara fikiran terganggu dan perasaan terganggu? Aku rasa nilah sebab aku jarang tulis blog skang. Sebab sebok memikirkan perbezaan antara perasaan terganggu dan fikiran yg terganggu. Dan kenapa lak aku sibok2 nak memikirkan perbezaan antara kedua2nya? Haaa…kan btambah lagi satu persoalan. Sekiranya aku terus memikirkan perkara ini, aku akan jadi pening. Bila aku pening, org yg membaca akan turut pening sebab aku merepek.

Apa kata kita fokus on solution. Aku tatau la betul ke tak tapi aku rasa, apa saja tindakan yg kita ambil hendaklah daripada pertimbangan fikiran. Maknanya fikiran mesti mengatasi perasaan. Tetapi…ada tapinya, fikiran senang dipengaruhi oleh perasaan. Kebanyakan tindakan yg salah dilakukan kerana perasaan mengatasi fikiran.

Persoalannya, kasih sayang merupakan perasaan. Benci pon perasaan gak. Bila kita hendak mencintai seseorang yg bukan ahli keluarga, adakah kita ikut fikiran atau ikut perasaan? Atau kedua2nya sekali. Atau bukan kedua2nya sekali? Mende ni takleh nampak dgn mata kasar. Aku tak nampak, tapi aku percaya dan yakin bahawa tak sume mende yg kita tak nampak itu takde. Seeing is believing but not seeing doesnt mean not believing.

Kesimpulannya, perasaan tak penah salah. Yg salah ialah menyalahguna. Angau salah… sebab tu aku cool =P

P/S; Aku yg da mula merepek meraban..


3 responses to “Kenapa aku jarang tulis blog skang?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: