Kalo aku seorang penerbit rancangan tv…

Aku akan terbitkan rancangan ala2 Bang2Boom ke, Wakenabeb ke. Tapi bezanya aku tak berminat nak kenakan org yang tak bersalah. Rancangan tersebut aku akan namakan LuKantoiBeb. Yg pasti pengisiannya pasti berbeza dgn rancangan2 seumpamanya.

Daripada aku bekerjasama ngan polis utk kenakan org, baik aku bekerjasama ngan polis utk tangkap org pecah kete. Aku tak rasa susah pon nak tangkap. Membe aku sawit tinggal kete 2jam je kat tempat parking, kete kene pecah. First, aku tanya polis mane area2 yg selalu ade kes pecah kete. Pahtu aku pakat ngan polis, utk buat jerat/perangkap. Letak laptop dlm kete, panggil berpuluh2 org standby. Ada org pecah kete je ramai2 kejar dan cekup. Yg pastinya takyah ade yg pakai sut beruk. Kang tergolek nak kejar pencuri. Dapat tangkap, dedah muka n interview sekali. 

Aku rasa bila rancangan tersebut disiarkan, kurang sket kot org nak pecah kete. Yela, mesti yg ade niat nak pecah kete tak jadi nak pecah bile terpikir mungkin ianya satu perangkap. 

Pahtu bile aku da dapat kumpul 12 org pencuri, aku wat satu rancangan realiti tv mengenai kehidupan derang dalam lokap. Kat sini aku da boleh buat duit dengan buat undi sape yg bakal memenangi hadiah masuk penjara paling lama atau sape yg bakal dilepaskan mengikut kadar keinsafan.

Tapi ni sume aku buat kalo aku seorg penerbit rancangan tv yg cuba berfikir diluar kotak.


7 responses to “Kalo aku seorang penerbit rancangan tv…

  • fakhrul

    haha!
    cnfirm ramai penonton..

    but trlalu berisiko..
    mungkin akan membahayakan krew2 shooting..
    klu lah ada yg bwk pistol time pecah kereta..bygkn jer la

    polis mungkin xakan brsetuju..
    sbb shoot dia cekup penjenayah..
    mungkin akan kuar scene ganas yg xsesuai ntuk dilihat oleh kanak2..(nnt jd isu)
    but i2 sume leh potong..tunjuk bila diorg dah di tertgkp jer lah..

    tp gud idea la bro..
    sbb lum ada lg rancangan cmni kat tv msia..
    selain 2 mungkin leh mengurangkan jenayah..

    p/s: tringin nk tengok filem lama remake, cth cm citer hang tuah =)

  • Apet

    Hahahaha…fakhrul, sometimes blog juga adalah tempat dimana kita menjadi org lain dan berfantasi coz in real life, ada perkara yang kita tak dpt buat. Kenapa tak dpt buat? Sebab intention kita bukan kearah itu. Dunia ini luas.

  • fakhrul

    btul 2 bro..

    fantasy has no limits..
    in reality everything have limits..

    “Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.” Albert Einstein

  • Apet

    btol bro, in order to achieve greatness in real life, limitation kita kena tolak tepi. bos aku penah ckp kat aku, time tu aku nak propose sumthing. die ckp ape2 yg aku nak cadangkan, tolak soal limitation dulu. baru cadangan tu akan jadi lebih bermakna.

    p/s: aku ingat lagi soalan interview dulu. soalan die, aku kene jaga kedai makan waktu mlm. barang2 dan bahan mentah utk memasak sume da ade. nak dijadikan citer, tetiba malam tu blackout. oleh sbb tanak rugi, by hook or by crook perniagaan mesti dijalankan. so, bagi 13 solutions utk terus jalankan kedai makan pada waktu malam tu jugak. 13 solutions plz…

  • fakhrul

    Soluzion de blacqueout stall:-

    1. Guna generator ntuk hidupkan lampu
    2. Portable light ntuk each table, yg guna battery 2..(standby battery)
    3. Byk lak smpi 13 ko nih apis…cari la mana2 tiang lampu, bukak stall bwh 2.
    4. klu customer tny nape brgelap..cakap elak global warming..haha!
    5. Desert percuma klu lepak mkn ( mende free aku pun sanggup brgelap )
    6. Diskaun 50% for the food that night
    7. Cis kekeringan idea aku..smbung nnt la

  • Apet

    lilin (portable light yg tayah guna battery)..

  • WiNz

    rsnye dh ade rancangan omputih mcm ni.. redhanded x silap name die. aku penah tgk iklan je la.. x igt kat astro @ kat channel singapore..

    saje nk malukan org yg slalu buat jenayah kecil2an, bg insaf sket. xmelibatkan polis rsnye..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: