Jangan ragu-ragu….

KUALA LUMPUR: Dua anggota Unit Tindakan Khas, Cif Inspektor A dan Koperal B dihukum gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi hari ini selepas bersalah atas tuduhan membunuh wanita Mongolia, C, tiga tahun lalu. 

Hakim D membuat keputusan itu selepas mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan. 

Prosiding perbicaraan kes bunuh C masuk hari ke-160 hari ini.

Pada 31 Oktober 2008, E(bkn nama sebenar) dilepas dan dibebaskan oleh mahkamah daripada tuduhan bersubahat dengan kedua-dua tertuduh kerana membunuh C.

P/S: hahaha. aku kadang2 tak paham. aku rasa pelik. kalo aku yg jadi perancang, aku akan pastikan E pon pakai topeng dari awal perbicaraan bagi satu rakyat msia tak kenal. pahtu ketiga2 ni dihukum gantung. lepas hukuman gantung olok2 dilaksanakan, baru la derg bley live happily n takyah bertopeng2 lagi. bukan org lain tau pon. baru la takde keraguan dorg ni punye citer.  


10 responses to “Jangan ragu-ragu….

  • cik_ah82

    yup..
    sungguh aku pun tak paham..
    misteri tul kes ni..
    kalo mmg dorang bunuh pun, atas sebab apa?
    atas arahan sapa?
    hmmm..bley pplak kan?
    lepas ni mesti dorang idup bahagia nye..xde org kenal pun muka dorang..
    jalan sebelah aku pun, aku tak sedar..hikhik

  • latisya

    oh. tu sebab ke diorang cover muka diorang selama ni? `hukuman gantung olok2′..tapi aku harap pun memang hukuman tu olok2, sebab generally we believe bukan diorang yg directly bertanggungjawab dalam kes tu.

  • latisya

    azilah tu orang kampung aku..kitorang sume kenal dia..agak memberi kesan jugak la kes ni sebab korang bayangkan la, kawan atau kenalan korang yang kena macam tu. hukuman gantung weh. hati sape x memberontak. memberontak dalam cara apa aku x pasti, tapi hati terasa.

  • Apet

    insya Allah. Die pasti selamat. yg bertanggungjwb sepatutnya dihukum tapi yg disuruh pon patut boley fikir sebelum melaksanakan suruhan.

  • Fakhrul

    aku rela jd jebat derhaka dr tuah yang setia..

  • Apet

    baik jadi hang lekiu bro.

  • 'ayn kEcIK

    ini sume kontroversi..kte x prlu jd sesiapa..jadilh diri sendri…jgn jadi hipokrit~~

  • Fakhrul

    hang lekiu?
    hmm..hang laksa lg best..

    hmm..jebat 2 mentor aku..

  • nevermindlah

    hm..najib besalah x?

  • Fakhrul

    tuhan jer yg tau sape yg brsalah….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: