Jual mahal je…next

Salam.

Dah lama tak update. Ahad lepas aku main futsal ngan komuniti MilanMalaysia. Tetiba satu kejadian tak di ingini berlaku. Member aku Paknai terpaksa dikejarkan ke hospital sebab menurut die, urat kat pangkal peha dia macam nak terputus. So, main futsal sekerat jalan je. Kitorg gi Hospital Serdang ngan Sawit n Ayid.

Sampai hospital lama gak nak tunggu rawatan. Sementara tgu terima rawatan, ada satu perbincangan ngan Paknai yg aku tetibe terpikir2. Satu mende yang aku tertarik ialah – kalo nak usha pompuan tapi pompuan tu jual mahal, next. Jual mahal je, next. Kene wat camtu kalo org lelaki tu rasa die bagus. Bagus camne tu aku tatau la plak. Tapi tgk paknai ni mmg lelaki yg bagus. Pakej lengkap luar dan dalam. Cume aritu je la tatau nape urat die boley nak terputus lak. Hahaha.


8 responses to “Jual mahal je…next

  • notti

    perlu jual mahal..itu melambangkan keperibadian setiap pompuan.Tp kalo xjual mahal plak..ayat ni akan kuar nnti “ala ko ngorat je pompuan tu,die tu kaki layan..sure dapat punye!”so cmne?sape nk jwb?serba salah jadinya…dunia skrg cm xde pilihan yg boleh kite bt.dua2 dianggap salah..yg betul disalahkan..yg salah semakin dipersalahkan.tidak adil..!!

  • Apet

    notti wrote: perlu jual mahal..itu melambangkan keperibadian setiap pompuan.

    betul dan memang betol. tapi ni aku nak bkongsi pade pompuan yg tatau: Tak sume laki ngurat sebab nak ajak bercinta. Ade yg nak tambah kawan je. Awas sebab tindakan jual mahal tu kadang2 menyebabkan org laki ckp seseorg tu perasan. Kadang2 la….

  • notti

    cara kena betul.perempuan ada diantara yg mudah jatuh cinta dan ade yg sukar. kalo lelaki tersebut hanya berniat untuk berkawan, layanan tu kenala berpada2.adakah anda diantara lelaki yg dimaksudkan oleh anda itu?atau adakah anda di antara lelaki yg sukar mendapat cinta seorang wanita?

  • Apet

    mendapat cinta seorg wanita taklah sukar mane. mak saya pompuan. tapi kalo lebih dari seorg tu mmg btol la. saya bukan superstar. notti pernah diberi layanan tak berpada2 dari seorg lelaki yg hanya nak berkawan ngan notti ke? tanye je…

  • notti

    cuma pesanan saya kepada kaum adam, janganla permainankan hati perempuan. sekali ia tercalar selama-lamanya luka tak akan pulih. Kalau betul dia pilihan anda, ucapkanlah dan berusaha untuk dapatkannya, jangan sesekali mempermainkan utk tidak dipermainkan. hidup hanya datang sesekali walopun cinta datang berkali2..

  • ainkecik

    ~ Cinta dapat mnegubah rasa pahit menjadi manis, debu bertukar emas, keruh menjadi jernih, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat & kemarahan menjadi rahmat ~

  • ainkecik

    ~ cinta tidak pernah meminta kerana ia sentiasa memberi. cinta membawa penderitaan tetapi tidak pernah berdendam & tidak pernah membalas dendam. di mana ada cinta di situ ada kehidupan dan kebencian pula hanya akan membawa kepada kemusnahan ~

  • putera parsi

    bukan maen lagi ayat ainkecik..
    sungguh bijak berbicara 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: